Društvo

"Zubato" sunce neće doneti i višu temperaturu: Hladno sve do nedelje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/02/2023

-

07:47

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

I dalje se nalazimo pod uticajem intenzivnog polja visokog vazdušnog pritiska što nam donosi veoma stabilno i hladno vreme. Tokom celog dana biće sunčano i suvo, ali ipak sa temperaturom ispod proseka, rekla je meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

"Jutro je osvanulo sa mrazem u celoj Srbiji, a temperatura se kretala od -22 u Sjenici, pa do -4 u Beogradu. Tokom dana će biti malo toplije nego juče, u Vojvodini lokalno do dva stepena, dok će u južnim predelima i dalje biti malo ispod nule. Istočni i jugoistočni vetar i danas će duvati umerenim intenzitetom, u Pomoravlju povremeno i pojačan", kaže Gojković.

Navodi da se stabilno vreme zadržava sve do nedelje, a sa njim i ledeni dani. 

"Jutarnja temperatura će i narednih dana biti od -15 do -5 stepeni, ali tokom dana dolazi do postepenog otopljenja. Maksimalna dnevna će u petak biti od -2 do 3 stepena, a u subotu lokalno i do 5 stepeni", kaže. 

Prema njenim rečima, prognostički modeli za nedelju najavljuju prolazno naoblačenje i mešovite padavine, koje će već u ranim jutarnjim satima zahvatiti Vojvodinu, a kasnije se pod uticajem severnog vetra padavinska zona premešta ka jugu zemlje, gde će uglavnom padati susnežica i sneg. 

"Maksimalna temperatura u nedelju kretaće se od 2 do 7 stepeni Celzijusa, a već u ponedeljak dolazi do delimičnog razvedravanja i dodatnog otopljenja", rekla je Gojković.

Komentari (0)

Srbija