Društvo

Temperatura iznad proseka, do kraja nedelje blizu 20 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/03/2023

-

07:20

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji danas treba očekivati i sunce i oblake, ali bez kiše do večeras. U najtoplijem delu dana, temperatura će biti od 10 do 15 stepeni, što je daleko iznad proseka za prvu polovinu marta.

"Razlika između jutarnje i maksimalne temperature danas će biti veća od 10 stepeni. Iz tog razloga, meteoropate će biti razdražljive i umorne. Savetuje se dodatan oprez, pre svega u saobraćaju, kao i slojevito oblačenje zbog velike razlike u temperaturi", kaže Milena Lazarević, meteorolog i urednik vremenske prognoze na Euronews Srbija.

Ona navodi da se Srbija nalazi između dva sistema: ciklona na severu i anticiklona na jugu, i da će nas upravo će nas ovo polje visokog vazdušnog pritiska sa juga štititi od kišnosnih oblaka, ali samo još danas

Promena vremena očekuje se za manje od 12 sati, a to će nam najaviti sve intenzivniji vetar koji će duvati iz jugozapadnog pravca.

Što se tiče prognoze za naredne dane, u noći između ponedeljka i utorka stiže naoblačenje sa severa i samo Vojvodini donosi kišu, dok u ostalim predelima ostaje suvo.

Signal za hladan front koji je prognoziran u petak, danas je znatno oslabio, tako da snega za sada nema na vidiku, kao ni drastičnog zahlađenja, kao što je to bilo prognozirano prethodnih dana, kaže Lazarević.

"Štaviše, Srbija će se nalaziti u toplom sektoru gde duvaju južni vetrovi i to je glavni razlog zašto će se temperatura u drugom delu sedmice približiti 20. podeljku", dodaje ona.

Komentari (0)

Srbija