Društvo

Vulin: Zabrinut sam zbog velikog broja nesreća na rekama

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/07/2021

-

17:11

Vulin: Zabrinut sam zbog velikog broja nesreća na rekama
Ronilačka jedinica - Copyright MUP

veličina teksta

Aa Aa


Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je danas taktičko-pokaznoj vežbi pripadnika Ronilačke jedinice Žandarmerije i istakao da su naše reke jednako važne kao i auto-putevi i da moramo da vodimo računa o bezbednosti na rekama, jezerima, ali i na bazenima, saopštio je MUP.

"Naše reke su nam podjednako važne kao i auto-putevi, kao što vodimo računa o bezbednosti na auto-putevima, tako moramo da vodimo računa i o onome što se dešava na našim rekama, jezerima, ali i o onome što se dešava na našim bazenima. Veoma sam zabrinut zbog velikog broja nesreća koje se dešavaju na našim rekama, jezerima, na našim bazenima", rekao je Vulin.

MUP

 

 

Vulin je naveo da kao društvo ne vodimo dovoljno računa o onome što se dešava na vodi i istakao da su neophodne sistemske i korenite promene i nove zakonske regulative. "Smatram da mi kao država moramo nešto sistemski da uradimo. Bojim se da naša zakonodavna regulativa nije dovoljno dobra, bojim se da ne vodimo dovoljno računa šta se dešava na našim vodama i da to moramo da promenimo. Naravno, svi moramo da vodimo računa", poručio je Vulin.

MUP

 

 

On je apelovao na građane Srbije da pod dejstvom alkohola ne učestvuju u rečnom saobraćaju i zamolio roditelje da svoju decu nikako ne puštaju na neuređena i neobezbeđena kupališta.

"Ne smemo da puštamo decu na neuređena kupališta, ne smemo da idemo tamo gde stvari nisu privedene svojoj nameni, ali i osim toga smatram da Ministarstvo unutrašnjih poslova može da se obrati Ministarstvu prosvete i Ministarstvu sporta da uradimo nešto na masovnom obučavanju ljudi kada je u pitanju plivanje", rekao je Vulin. 

Komentari (0)

Srbija