Društvo

Početak proleća uz letnje uslove, ali stiže i hladan front: Temperatura danas do 22 stepena, sutra najtopliji dan meseca

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/03/2023

-

07:30

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Danas se očekuje postepen rast temperature, a u najtoplijem periodu biće između 18 i 22 stepena.

Na početku proleća, imamo prave letnje uslove, a temperatura tek treba da dostigne svoj vrhunac za ovu nedelju - to će se desiti u petak, kada će biti do 25 stepeni u hladu, kaže meteorolog i urednica vremenske prognoze Euronews Srbije, Milena Lazarević.

"Leto na početku proleća kombinacija je više meteoroloških uslova Anticiklon je tu da nam obezbedi vedro nebo, a južni vetar povlači sve topliji vazduh sa Mediterana. Na sinoptičkim kartama, meteorološka situacija je stabilna, jasna i danas ne bi trebalo biti iznenađenja u vidu kiše ili pljuskova", dodaje ona.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

U nastavku dana očekuje nas vedro i sunčano vreme, a nebo će prekivati cirusni i stratusni oblaci koji neće remetiti utisak sunčanog dana. Da je stabilno, osim oblaka potvrđuje i slab vetar koji će na 10 metara visine duvati sa juga i jugoistoka.

Sutra još toplije

Sutra će biti još toplije, pa će temperatura dostići svoj vrhunac za ovu nedelju, ali i za ovaj mesec. Nakon toga sledi blagi temperaturni pad, ali i dalje sa vrednostima iznad proseka.

"Početkom naredne sedmice, tačnije u noći između ponedeljka i utorka, stiže hladan front koji će nas vratiti u zimu i spustiti temperaturu za više od deset stepeni. 

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

"Prelazak fronta osim zahlađenja, biće praćen oblacima i kišom, dok je na planinama moguće provejavanje snega. Za ljubitelje proleća dobra vest je da će ta promena trajati tek jedan dan. Od srede stabilizacija i postepeno toplije", zaključuje Lazarević.

Komentari (0)

Srbija