Društvo

Otvoren konkurs za upis na Kriminalističko-policijski univerzitet: Prijave traju do 13. aprila

Komentari

Autor: Euronews Srbija

31/03/2023

-

10:34

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Otvoren je konkurs za upis na Kriminalističko-policijski univerzitet, traje do 13. aprila, pravo na prijavu imaju svi kandidati koji su državljani Republike Srbije, imaju prijavljeno prebivalište u trajanju od godinu dana neprekidno pre podnošenja prijave, koji su prošli određene bezbednosne provere i završenu srednju školu. 

"Ovo su opšti uslovi prijema, a pored njih postoje i posebni koji se tiču zdravstvenog stanja, morfološkog statusa i psiholoških sposobnosti. To je nešto što utvrđuje lekarska komisija ustanove za zdravstvenu zaštitu radnika MUP-a", kaže profesor Kriminalističko- policijskog univerziteta Radomir Zekavica. 

Prijemni ispit za osnovne akademske studije kriminalistike i osnovne strukovne studije kriminalistike sastoji se iz testa bazično-motoričkih sposobnosti, opšte informisanosti i poznavanja srpskog jezika i književnosti. 

Dok se za studijski program Forenzičko inženjerstvo polažu se test iz matematike i hemiju, a za departman Informatike i računarstva matematika i informatika. 

Komentari (0)

Srbija