Društvo

Glavni urednik "Informera" potvrdio da ide u zatvor: "Stupiću u štrajk glađu sa dva zahteva"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

31/03/2023

-

10:42

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Dragan J. Vučićević, glavni urednik "Informera", izjavio na konferenciji za novinare da u ponedeljak ujutru ide na odsluženje zatvorske kazne u zatvor u Bačvanskoj ulici u Beogradu i da će odmah čim uđe u zatvor krenuti u štrajk glađu jer traži reviziju svog slučaja i dekriminalizaciju uvrede.

Vučićević je dobio poziv na izdržavanje zatvorske kazne jer je odbio da plati kaznu od 200.000 dinara zbog uvreda iznetih na Tviteru protiv novinara i tadašnjeg urednika N1 Jugoslava Ćosića. 

"Ne pravim ja od sebe nikakvu žrtvu. Neću da kažem da sam ja veliki mučenik. Ja samo poštujem presudu pravosuđa i ukazujem na činjenicu da se u srpskim sudovima, u dobrom delu sudi ne po pravu, zakonu i pravdi, nego po politici. U ovom konkretnom slučaju ja sam osuđen politički. Tvrdim to, imam dokaze za to", rekao je. 

On je rekao da je osuđen zato što "smeta nekim centrima moći i jer ga neke sudije ostrašćeno politički mrze". Vučićević je naveo i da srpsko pravosuđe sudi ne po pravu nego po politici.

"Mnogi su mislili da ja lažem, ali evo presude. Ako se u ponedeljak 03.04. aprila ne javim u zatvor, biću uhapšen. Ja u ponedeljak idem u zatvor ", rekao je Vučićević.

Komentari (0)

Srbija