Društvo

Vreme i dalje promenljivo, temperatura danas do 18 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbjia

11/04/2023

-

07:47

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

U celoj zemlji danas se očekuje smena sunca i oblaka, ali će sredinom dana u istočnim i južnim predelima povremeno padati slaba i kratkotrajna kiša. 

Zbog više sunčanih perioda temperatura je u porastu. U najtoplijem delu dana živa u termometru će se kretati od 12 stepeni na jugu, pa do 18 na zapadu i zemlje.

Uticaj ciklona koji se trenutno nalazi iznad Turske i Crnog mora postepeno slabi, što nam u narednih nekoliko dana donosi nešto stabilnije i toplije vreme. 

Severni i severozapadni vetar duvaće sve do četvrtka, kada dolazi do promene pravca vetra na zapadni i jugozapadni i osetijeg porasta temperature. U sredu i četvrtak očekuje nas suvo i pretežno sunčano vreme. U sredu sa temperaturom oko 15 stepeni, a u četvrtak lokalno i do 24.

"Ovako toplo i suvo vreme ipak neće potrajati, jer već u noći između četvrtka i petka dolazimo pod uticaj ciklona sa severa Evrope, što nam donosi prolazno naoblačenje sa kišom i osetniji pad temperature. Prolazak hladnog fronta pratiće i pojačan zapadni vetar, a u najtoplijem delu dana temperatura neće prelaziti 15 stepeni", kaže meteorolog Euronews Srbije Ljubica Gojković. 

"Iako nam se čini da je stabilizacija vremena na pomolu, česti prodori ciklona doneće nam veoma promenljive vremenske prilike i česte oscilacije temperature. Dakle, vreme narednih dana - pravo prolećno, malo kiša, malo sunce i prijatne dnevne temperature", navodi Gojković. 

Komentari (0)

Srbija