Društvo

Kisić: Ne smemo zaboraviti cenu slobode u kojoj živimo

Komentari

Autor: Tanjug

12/07/2021

-

14:41

Kisić: Ne smemo zaboraviti cenu slobode u kojoj živimo
Darija Kisić Tepavčević - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Srbija je posvećena i opredeljena principima antifašizma, slobodarstva i rodoljublja, izjavila je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević i ukazala da mi danas kao i generacije posle nas nikada ne smemo zaboraviti cenu slobode u kojoj danas živimo.


"Svima koju su položili živote za slobodu dugujemo zahvalnost jer su nama, njihovim potomcima, utrli put života u miru", poručila je Kisić Tepavčević u Kragujevcu povodom obeležavanja 80 - godišnjice ustanka naroda u Srbiji pod sloganom "Da rata više ne bude", kao i formiranja Kragujevačkog partizanskog odreda.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva za rad, Kisić Tepavčević je rekla da Kragujevac jeste i biće jedan od najvećih simbola stradanja nevinih u Drugom svetskom ratu, sve dok je nas i našeg sećanja. Ministarka je istakla da očuvanje sećanja na sve nevine žrtve i postradale predstavlja zajednički dug savremenih generacija.

Poručila je da je naša dužnost i odgovornost da negujemo sećanje na njih, da se ponosimo, ali i da istrajemo u građenju društva zasnovanog na vrednostima i idealima humanizma i nenasilja.

"Zato želimo da kažemo da su njihovo herojstvo i žrtva zauvek utkani u naše sećanje i identitet", istakla je Kisić Tepavčević, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je u Kragujevcu svečano otvorena i obnovljena vodenica u Grošnici i stalna postavka izložbe pod nazivom "Petrova vodenica u Grošnici - osamdeset godina ustanka".

Komentari (0)

Srbija