Društvo

Tamara Vučić: Zajednički cilj dobrobit sve dece u Srbiji

Komentari

Autor: Tanjug

28/04/2023

-

16:22

Tamara Vučić: Zajednički cilj dobrobit sve dece u Srbiji
Tanjug/Miloš Milivojević - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Škola za osnovno i srednje obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju "Anton Skala" u Staroj Pazovi obeležila je danas 50 godina postojanja, a supruga predsednika Srbije Tamara Vučić, koja ih je tim povodom posetila, poručila je da je zajednički cilj dobrobit sve dece u našoj zemlji.

Ona je zaposlenima i deci čestitala jubilej škole, navodeći da 50 godina uspešnog i predanog rada nije mala stvar, te da su godine tu da nauče i podsete na važnost mudrosti i iskustva.

"To je nešto što čini ova škola, u šta sam imala priliku da se uverim neposredno pre ovog svečanog dela programa, obilazeći njene prostorije i na tome velike čestitke", istakla je Tamara Vučić.

Navela je da škola "Anton Skala" vodi računa o osetljivoj kategoriji dece, koja se nazivaju deca sa posebnim potrebama ili deca sa smetnjama u razvoju, dodajući da bi trebalo pronaći lepši i adekvatniji naziv, kojim se deca neće izolovati i kojim bi se ispoštovale njihove potrebe.

Prva dama je rekla da je nedavno čula lepši naziv - deca sa posebnim blagoslovima, te da su reči koje se koriste veoma važne, ali da su još važnije emocije koje prepoznaje svako dete.

"Važnija od reči je emocija. Pravu, iskrenu emociju prepoznaje svako dete, bez obzira odakle je poteklo i kako se razvijalo. Često kažemo da decu ne možete prevariti i zaista je tako. Tu pravu i iskrenu emociju sam videla u ovoj školi i na tome iskrene čestitke", navela je Tamara Vučić.

Ona je pre svečanog obeležavanja jubileja škole u prisustvu direktorke Tanje Todorović obišla prostorije škole "Anton Skale".

Pomoćnik ministra prosvete Milan Pašić istakao je da je obrazovanje državni prioritet, te da se na tome zasnivaju temelji budućnosti naše države i društva.

Dodao je da Srbija čini sve da obrazovanje bude dostupno svima, da svaki pojedinac dobije mogućnost da tokom celog života kvalitetno uči.

"Naglašavam da podržavamo viziju zaposlenih u školi u budućem radu, da škola bude podsticajna sredina za učenje i život, da uslovi za rad u njenom okviru budu usklađeni sa potrebama i interesovanjima učenika i vremenom u kome živimo", naveo je Pašić.

Komentari (0)

Srbija