Društvo

Dva srebra i četiri bronze za srpske matematičare na Juniorskoj olimpijadi

Komentari

Autor: Tanjug

27/06/2023

-

22:29

Dva srebra i četiri bronze za srpske matematičare na Juniorskoj olimpijadi
Dva srebra i četiri bronze za srpske matematičare na Juniorskoj olimpijadi - Copyright FoNet/Društvo matematičara Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Na 27. Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi (JBMO) takmičari iz Srbije osvojili su dve srebrne i četiri bronzane medalje. 

Nina Šušić, učenica OŠ "Vuk Karadžić" u Beogradu i Anja Tešević, učenica Matematičke gimnazija u Beogradu, osvojile su srebrne medalje. 

Vanja Jelovac, Jovan Stojadinović, Luka Preković i Mija Zelić, učenici Matematičke gimnazija u Beogradu osvojili su bronzane medalje, saopštilo je Društvo matematičara Srbije. 

Na Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi, koja se održava od 23. do 28. juna 2023. godine u Tirani (Albanija), učestvovalo je 19 zemalja - 10 balkanskih i devet gostujućih. 

Ovogodišnji ciklus takmičenja iz matematike, kao i pripreme za JBMO, organizovalo je Društvo matematičara Srbije, uz podršku Ministarstva prosvete. Deo priprema održan je u Staroj Pazovi, u kompleksu Fudbalskog saveza Srbije. 

Lider ekipe bio je dr Miloš Đorić, a zamenik lidera Srđan Stefanović, obojica sa Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija