Društvo

Redovna zamena kontingenta Vojske Srbije u misiji UN u Libanu

Komentari

Autor: Euronews Srbije

28/06/2023

-

18:37

Redovna zamena kontingenta Vojske Srbije u misiji UN u Libanu
Redovna zamena kontingenta Vojske Srbije u misiji UN u Libanu - Copyright Vojska Srbije/ vs.rs

veličina teksta

Aa Aa

Kontingent Vojske Srbije koji je od kraja prošle godine bio angažovan u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu vratio se u Srbiju nakon uspešnog završetka angažovanja u misiji, a u zonu operacije danas je upućen novi kontingent Vojske Srbije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

U sastavu ovog kontingenta bila je pešadijska četa iz Četvrte brigade kopnene vojske, štabni oficiri i grupa specijalista zaduženih za podršku.

 

Oni su zadatke izvršavali u sektoru „Istok“ mirovne operacije u Libanu, a njihovo angažovanje su pretpostavljene starešine i komanda misije ocenili kao izuzetno profesionalno i odgovorno, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

U zonu operacije danas je upućen novi kontingent Vojske Srbije, koji će narednih šest meseci, kao i prethodni kontingenti VS, izvršavati odgovorne zadatke na očuvanju mira u ovoj bliskoistočnoj zemlji.

Vojska Srbije je učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu otpočela 2010. godine upućivanjem pet štabnih oficira, a od tada je broj pripadnika Vojske Srbije u ovoj misiji značajno uvećan.

Trenutno u zoni operacije, osim kontingenta u sektoru „Istok“, Vojska Srbije angažuje i vod za zaštitu snaga u sastavu italijanskog kontingenta u sektoru „Zapad“. 

Komentari (0)

Srbija