Društvo

Pljuskovi, grmljavina, grad i olujni vetar očekuju se i danas širom Srbije, toplije tek od petka

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/07/2021

-

08:11

Euronews Serbia

veličina teksta

Aa Aa

U Bačkoj, Sremu i Zapadnoj Srbiji upaljen je najviši stepen upozorenja - crveni meteoalarm. Na ovom području danas će biti najkritičnije, jer za vrlo kratko vreme može pasti više od 30 litara po metru kvadratnom, kaže meteorolog Milena Lazarević.

U ostalim predelima na snazi je naradzasti meteoalarm koji je samo za stepen niži od crvenog. Obilnih padavina biće u celoj Srbiji.

"Velike količine kiše stižu nam sa Jadrana. Tu se nalazi ciklon u kome vazduh struji u suprotnom smeru kazaljke na satu. Tako do nas stižu oblaci bogati vlagom. Pod uticajem tog ciklona bićemo još naredna 24 sata", navela je ona.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Naglašava da nas prepodne očekuje smena sunca i oblaka. Od podneva sparno, kao uvod u vremenske nepogode. Poslepodne - pljuskovi, grmljavina, grad i olujni vetar očekuju se širom Srbije.

"Danas gotovo da neće biti mesta koje će ostati suvo. Kada je reč o temperaturi biće za stepen do dva niža nego juče, ali biće veoma sparno pa se razlika neće previše ni osetiti. U najtoplijem delu dana od 24 do 32 stepena", navela je Lazarević.

Dodaje da će se za vreme oluje vetar prolazno pojačati, mimo toga duvaće slab i umeren vetar severozapadnog pravca.

Prognoza za naredne dane

Vremenske neprilike biće još sutra. Od srede slabi uticaj ciklona, tako da će polako početi i da se razvedrava.  

"Na toplije vreme moraćemo malo da sačekamo. Porast temperature biće od petka.
Dakle, pljuskovi i grmljavina još narednih 24 sata. Nakon toga ulazimo u jedan mirniji i dosta prijatniji vremenski preriod", zaključila je Lazarević.
 

Komentari (0)

Srbija