Društvo

Zahvalnost za vakcine: Vaučeri za 2.000 zdravstvenih radnika iz crvene zone za boravak u Sarajevu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/07/2021

-

16:15

Zahvalnost za vakcine: Vaučeri za 2.000 zdravstvenih radnika iz crvene zone za boravak u Sarajevu
Zlatibor Lončar - Copyright Ministarstvo zdravlja

veličina teksta

Aa Aa

Besplatne vaučere za boravak u sarajevskim hotelima dobilo je danas 2.000 zdravstvenih radnika iz Srbije koji su radili u crvenoj zoni, saopštilo je MInistarstvo zdravlja nakon susreta ministra Zlatibora Lončara sa premijerom Kantona Edinom Fortom.

Vaučere je, kako se navodi, obezbedio Kanton Sarajevo u znak zahvalnosti Vladi Srbije koja im je proletos pružila direktnu pomoć u vidu donacije 20.000 doza vakcina. Poklon za lekare ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru uručio premijer Kantona Edin Forto.

"Građani Sarajeva neće zaboraviti humanost države Srbije u trenucima kada nam je pomoć bila najpotrebnija, kada nismo imali niti jednu dozu vakcina. Upravo zato, želimo da se zahvalimo zdravstvenim radnicima Srbije, ljudima koji su godinu i više dana radili u crvenim zonama, koje ovim putem pozivam da se prijave za vaučere, i da dođu u Sarajevo, da besplatno odsednu u nekom od naših hotela, da se lepo i ugodno odmore, u društvu prijatelja“, istakao je Forto.

Ministar Lončar zahvalio je premijeru Кantona Sarajevo na vaučerima za zdravstvene radnike Srbije, istakavši da je koronavirus moguće pobediti samo saradnjom i zajedničkom borbom.

"Pandemija koronavirusa potvrdila je činjenicu da se u teškim trenucima moramo osloniti jedni na druge, da krize poput ove, uzrokovane virusom, možemo savlatati i prebroditi isključivo zajedničkom borbom. Naši ljudi vole da posete Sarajevo, stoga sam siguran da će veliki broj zdravstvenih radnika iz kovid sistema iskoristiti ovu priliku, i ovaj lep gest naših prijatelja“ istakao je Lončar.

Program subvencionisanja turističko-ugostiteljskih usluga smeštaja u 14 sarajevskih hotela kreiran je od strane Kantona Sarajevo, u znak zahvalnosti Vladi Srbije koja je pružila direktnu pomoć Кantonu Sarajevo kroz donacije vakcina.

Program je namenjen je državljanima Srbije, zdravstvenim radnicima koji su radili u crvenim zonama, koji vaučer za besplatan boravak u Sarajevu mogu iskoristiti do 31.12.2021.godine.

Komentari (0)

Srbija