Društvo

Ministarstvo odbrane: Predstavnici Vojnog sindikata iznose zlonamerne i politikanske optužbe

Komentari

Autor: Tanjug

27/07/2023

-

15:47

Ministarstvo odbrane: Predstavnici Vojnog sindikata iznose zlonamerne i politikanske optužbe
Ministarstvo odbrane: Predstavnici Vojnog sindikata iznose zlonamerne i politikanske optužbe - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo odbrane (MO) saopštilo je danas da pojedini predstavnici Vojnog sindikata iznose krajnje zlonamerne i politikantske optužbe zasnovane na, kako navode, perfidnom izvlačenju iz konteksta reči predsednika Srbije i vrhovnog komandanta vojske Aleksandra Vučića.

Ministarstvo odbrane navodi u saopštenju da uprkos činjenici da je 743 pripadnika Vojske Srbije na "Pasuljanskim livadama" pokazalo spremnost i obučenost i uprkos najavi da će država nastaviti sa ulaganjima u opremanje i podizanje životnog standarda pripadnika vojske, pojedini predstavnici Vojnog sindikata iznose zlonamerene i politikanske optužbe.

Navode da najoštrije osuđuju kvalifikacije iznete u otvorenom pismu Vojnog sindikata u kome se, kako se dodaje, ljudi na najodgovornijim pozicijama u sistemu odbrane nazivaju kriminalcima. 

"Klevetničkim i nevaspitanim jezikom autori pomenutih napisa raduju jedino neprijatelje našeg naroda i države, a sistemu čiji su deo, ili su, pak, to nekad bili, nanose štetu", navodi se u saopštenju.

Ukazuju da poziv vojnika nikada, ni u jednoj zemlji, a pogotovo u Srbiji, nije, niti može biti lak, te da je vojnički život neraskidivo vezan sa rizikom i odricanjem, zbog čega se vojni poziv nikada nije nazivao poslom nego službom.

Dodaju da je zbog svega navedenog služba u Vojsci Srbije bila i zauvek će biti na pijedestalu poverenja i časti u očima građana naše zemlje.

Pored toga, navodi se i da je neporeciva istina da su pripadnici vojske sa jednakom posvećenošću služili Srbiji u vremenima kada se o uslovima njihovog rada manje brinulo nego danas i da se postavlja pitanje zašto se sada, kada je srpski vojnik daleko bolje opremljen, naoružan, plaćen i nadasve više cenjen, gotovo svakodnevno javljaju predstavnici sindikata tražeći nesuvisle povode za uznemiravanje javnosti i privlačenje medijske pažnje.

"Zašto se posle svake uspešno izvedene vežbe ili prikaza sposobnosti naše vojske u javnost plasiraju saopštenja jasno usmerena da umanje vrednost i bace senku na sve dobro i pozitivno što je u proteklih desetak godina urađeno za sistem odbrane naše države?", upitali su u saopštenju.

Dodaju da su pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije svesni svoje uloge i obaveza i nastaviće da, kao i do sada, svoje zadatke obavljaju profesionalno i uz puno poverenje u odluke državnog i vojnog rukovodstva koje su u proteklom periodu donele vidljiv i merljiv napredak u svim segmentima života i rada Vojske Srbije.
 

Komentari (0)

Srbija