Društvo

Danas blaža promena vremena, ali i dalje sunčano: Do kraja nedelje leto će pokazati i svoju "hladniju" stranu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/08/2023

-

07:45

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Danas nas očekuje blaža promena vremena, bez bitnijih upozorenja, i zato je u većem delu zemlje isključen meteoalarm. Samo je na krajnjem jugu aktiviran žuti, zbog temperature iznad 30 stepeni, ali to je najniži stepen upozorenja tako da danas nema brige za potencijalno opasno vreme.

U narednim satima biće promenljivo, uz smenu sunca i oblaka. Pokoji pljusak može pasti u severnom i centralnom pojasu, a tu može i malo zagrmeti. Od podneva sledi razvedravanje.

Prolazak oslabljenog fronta, osim promene vremena usloviće i blaži pad temperature, pa će tako u najtoplijem delu dana biti uglavnom ispod 30 stepeni, samo na jugu do 31. Vetar će duvati južni i jugozapadni a intenzitet ostaje isti u odnosu na juče - slab do umeren.

"Iznad Alpa u toku jučerašnjeg dana, formirali su se nešto jači grmljavinski sistemi koji su Sloveniji, Mađarskoj i delimično Hrvtaskoj doneli nevreme. Do Srbije ovi sistemi stižu znatno oslabljeni, pa će promena vremena danas zato biti blaga u vidu povećane oblačnosti i izolovanih pljuskova", kaže meteorolog i urednica vremenske prognoze na Euronews Srbija, Milena Lzaarević.


U naredna dva dana, čekaju nas afrička vrelina i temperature iznad 35 stepeni. Četvrtak i petak će ujedno biti i najtoplji dani u ovoj sedmici, a moguće i u prvoj dekadi avgusta. Nakon toga, za vikend, sledi jaka promena vremena: oluje, grad, pljuskovi i jaki udari vetra.

"Gotovo da neće biti mesta koje će ostati suvo, a temperatura će biti u padu za više od deset stepeni. Nakon tropske vreline, leto će na pokazati svoju drugu, hladniju stranu", zaključuje Lazarević.

Komentari (0)

Srbija