Društvo

Vesić nakon sastanka sa stanarima iz Vidovdanske: Grad diže novu zgradu, za oko godinu dana svima stanovi iste kvadrature

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/07/2021

-

15:23

Vesić nakon sastanka sa stanarima iz Vidovdanske: Grad diže novu zgradu, za oko godinu dana svima stanovi iste kvadrature
Zgrada na Vračaru - Copyright Euronews/Jovana Stanković

veličina teksta

Aa Aa

Na mestu zgrade u Vidovdanskoj ulici, koja je delimično urušena zbog neadekvatno obezbeđenog gradilišta koje se nalazi pored nje, Grad Beograd će izgraditi novu, a oštećeni stanari dobiće nove stanove iste kvadrature, saopštio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić nakon sastanka sa stanarima te zgrade.

Proces će, kako je rekao, trajati oko godinu dana, a nakon toga će stanari "biti u novim stanovima i da je to za njih najbolje rešenje. 

"Stanari treba da iznesu najosnovnije stvari i da mi iznesemo njihove stvari pre nego što zgrada počne da se ruši. Šta će Građevinski fakultet utvrditi ne znam, ali od njih najbolje mišljenje možemo da dobijemo", kaže Vesić i dodao:  

"Rizik borbe za investitorom smo mi preuzeli. Stavićemo zabranu zabeleške na placu pored, jer je on u vlasništvu investitora", rekao je Vesić.

On je najavio da će do kraja nedelje Grad  poslati Vladi Srbije zahtev da se po hitnom postupku izmeni Zakon o planiranju i izgradnji, kako bi se predupredile ovakve situacije. 

Kako je dodao, trebalo bi da se uvede obaveza investitora da poseduje polisu osiguranja, pa ako se desi neka šteta, polisa će da pokrije štetu.

"Više neće biti moguće da se desi ovakva situacija“, dodao je on. 

Komentari (0)

Srbija