Društvo

Vujadinović: Cilj nam je da svako naše dete iz regiona poseti maticu Srbiju

Komentari

Autor: Tanjug

06/09/2023

-

16:15

Vujadinović: Cilj nam je da svako naše dete iz regiona poseti maticu Srbiju
Milimir Vujadinović - Copyright FoNet/Ana Paunković

veličina teksta

Aa Aa

Zamenik predsednika Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Milimir Vujadinović razgovarao je danas sa predstavnicima zavičajnih udruženja Bilećana, Trebinjaca i Ljubinjaca i istakao da država intenzivno radi na tome da svako naše dete iz regiona, bar jednom tokom školovanja, poseti svoju matičnu zemlju, Republiku Srbiju. 

Shodno tome, Vujadinović je pozdravio predstojeću posetu 50 najboljih učenika iz Hercegovine matici – Republici Srbiji, u periodu obeležavanja Dana srpskog jedinstva, koja se realizuje pod pokroviteljstvom bivšeg narodnog poslanika Dejana Stošića i uz podršku Zavičajnog udruženja Bilećana u Srbiji, tokom koje je  planirano da učenici od petog do osmog razreda osnovnih škola posete najvažnije institucije države, SPC, muzeje, Univerzitetsku biblioteku u Beogradu, kao i Kragujevac, Knić i Novi Sad, saopštila je skupštinska pres služba.

Predstavnici zavičajnih udruženja Bilećana, Trebinjaca i Ljubinjaca predstavili su zameniku predsednika Odbora za dijasporu i Srbe u regionu svoje aktivnosti, kojima pružaju podršku i pomoć svojim sunarodnicima u zavičaju. Takođe, zatražili su podršku, pre svega medijsku, za posete dece i privrednika iz Srbije srpskim opštinama u Hercegovini, ali i za donatorsku akciju za crkvu u Prebilovcima i selo Klepci. 

Zamenik predsednika Odbora za dijasporu i Srbe u regionu informisao je predstavnike zavičajnih udruženja o konkretnim aktivnostima koje je država Srbija sprovela i koje sprovodi u hercegovačkim opštinama, kao i o brojnim projektima koji se u njima realizuju kroz direktnu finansijsku podršku Srbije. 

Sastanku su prisustvovali, ispred Zavičajnog kluba Bilećana u Srbiji Dejan Stošić, član UO i Borislav Krkelić, zamenik predsednika, kao i Milivoje Rupić iz Udružnjenja Trebinjaca "Jovan Dučić" iz Beograda i Milovan Pecelj iz Udruženja Ljubinjaca u Beogradu, dodaje se u saopštenju. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija