Društvo

Sredina septembra iznad proseka: Pred nama nekoliko dana sa temperaturom do 35 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/09/2023

-

08:16

Sredina septembra iznad proseka: Pred nama nekoliko dana sa temperaturom do 35 stepeni
Tanjug/Vladimir Šporčić - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

veličina teksta

Aa Aa

Nakon veoma nestabilnog i kišovitog leta duži period suvog i sunčanog vremena napokon je stigao do Srbije. Temperatura će danas biti do 32 stepena, a od sutra i od 35.

Veći deo centralne Evrope i danas se nalazi pod uticajem polja visokog vazdušnog pritiska, te će vreme biti sunčano i veoma toplo za ovo doba godine.

Nakon svežeg jutra u celoj zemlji, temperatura će tokom dana biti daleko iznad proseka. Najtoplije će biti u severnim predelima, dok na krajnjem jugu živa u termometru ipak neće prelaziti 30 stepeni.

"Prosečna temperatura za sredinu septembra od 22 do 27 stepeni, što znači da se ponovo nalazimo u toplotnom talasu, koji će trajati do kraja ove radne nedelje", kaže meteorolog Euronews Srbije, Ljubica Gojković.

Vetar tokom celog dana ostaje slab, promenljivog pravca, a činiće se i da je toplije od izmerenih vrednosti.

Sve do četvrtka vreme ostaje suvo i veoma toplo, sa temperaturom do 35 stepeni. Sutra će najtoplije biti na zapadu, a u sredu na jugu zemlje.

"U četvrtak tokom dana dolazimo pod uticaj hladnog fronta sa severa Evrope što će nam doneti naoblačenje i lokalne pljuskove, a od petka i pad temperature za oko deset stepeni", ističe Gojković. 

Pred nama su, dakle, tri sunčana dana, zatim nekoliko nestabilnih i promenljivih, a za dane vikenda sledi novo razvedravanje i otopljenje.

Komentari (0)

Srbija