Društvo

Zamena kontingenta Vojske Srbije u mirovnoj operaciji UN u Centralnoafričkoj Republici

Komentari

Autor: Tanjug

15/09/2023

-

07:24

Zamena kontingenta Vojske Srbije u mirovnoj operaciji UN u Centralnoafričkoj Republici
Zamena kontingenta Vojske Srbije u mirovnoj operaciji UN u Centralnoafričkoj Republici - Copyright TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Vojske Srbije koji su od marta ove godine bili angažovani u sastavu mirovnih snaga Ujedinjenih nacija u Centralnoafričkoj Republici vratili su se u zemlju, nakon uspešnog učešća u ovoj mirovnoj operaciji. 

U prethodnih šest meseci, kontingent Vojske Srbije, u čijem sastavu je vojna bolnica nivoa 2+, bio je zadužen za prvu i drugu liniju zdravstvene zaštite osoblja Ujedinjenih nacija, hitne hirurške i druge intervencije, osnovnu stomatološku zaštitu, kao i evakuaciju povređenih, ističe se u saopštenju Ministarstva odbrane.

"U složenim bezbednosnim uslovima u zoni operacije, oni su uspešno realizovali sve postavljene zadatke i tako na najbolji način prezentovali profesionalizam i obučenost pripadnika sanitetske službe Vojske Srbije", ocenjuje se.

Njih je, dodaje se u saopštenju, zamenio novi kontingent koji će nastaviti da radi na zadacima zdravstvene zaštite osoblja Ujedinjenih nacija u prestonici Centralnoafričke Republike, Bangiju. 

Vojska Srbije je učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Centralnoafričkoj Republici započela 2014. godine upućivanjem medicinskog i nemedicinskog osoblja, a osim za vojnu bolnicu nivoa 2+ svoje pripadnike angažuje i kao štabne oficire i vojne posmatrače, zaključuje se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Komentari (0)

Srbija