Politika

Predsednik Srbije s potpredsednikom Kine: Razgovori o Kosovu i predstojećoj poseti Pekingu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/09/2023

-

20:46

Predsednik Srbije s potpredsednikom Kine: Razgovori o Kosovu i predstojećoj poseti Pekingu
Predsednik Srbije s potpredsednikom Kine: Razgovori o Kosovu i predstojećoj poseti Pekingu - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa potpredsednikom NRK Kine Hanom Džengom, navedeno je na Instagram nalogu buducnosrsrbijeav.

"Izuzetno važan sastanak sa potpredsednikom Narodne Republike Kine Hanom Džengom sa kojim sam razmotrio čitav niz pitanja, od trenutne geopolitičke situacije, zajedničkih napora na očuvanju mira, do nastavka jačanja prijateljskih i partnerskih odnosa naših dveju zemalja i dva naroda", navedeno je u objavi.

 

 


Kako se dodaje, Vučić je potpredsednika Dženga upoznao sa sve težom situacijom za srpski narod na Kosovu i Metohiji i zatražio kinesku podršku u borbi za istinu i poštovanje međunarodnog prava.

"Razgovarali smo o našoj predstojećoj poseti Kini, sredinom oktobra, kada očekujemo potpisivanje Ugovora o slobodnoj trgovini što će drastično promeniti i podići naše ukupne bilateralne odnose. 
Zamolio sam potpredsednika Dženga da prenese predsedniku Siju i NRK zahvalnost Srbije na postojanoj podršci i iskrenom prijateljstvu", navodi se u objavi.

 

 

 

Komentari (0)

Srbija