Politika

Poraz Čukaričkog u Budimpešti: "Brđani" nisu imali snage za iznenađenje

Komentari

Autor: Euronews

21/09/2023

-

20:51

Poraz Čukaričkog u Budimpešti: "Brđani" nisu imali snage za iznenađenje
Poraz Čukaričkog u Budimpešti: "Brđani" nisu imali snage za iznenađenje - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Čukarički je u prvom kolu Grupe F Lige konferencije doživeo poraz na gostovanju u Budimpešti. Ferencvaroš je prve bodove ove sezone u Evropi osvojio pobedom protiv "brđana" 3:1 (2:1).

Na svojoj evropskoj premijeri u grupnoj fazi UEFA takmičenje, ekipa sa Banovog brda se nije obrukala. Povela je golom Đorđa Ivanovića u 26. minutu, ali je rivalu dozvolila preokret u finišu prvog poluvremena, za koji se kasnije ispostavilo da je bio i ključan za konačni ishod. Prvo je Barnabes Varga iskoristio penal u 44, a fudbaler iz Gane Ovusu, u sedmom minutu nadoknade prvog dela, postigao lep gol za vođstvo. Tačku na meč u glavnom gradu Mađarske stavio je Aleksandar Pešić u 79. minutu.

Pre početka utakmice trener Čukaričkog, Igor Matić, naglasio je da je za njegovu ekipu najvažnije da izdrži početni pritisak domaćina i ukoliko "brđani" uspeju da se odbrane u prvih 15-20 minuta da će onda biti sve lakše. Donekle je bio u pravu. Čukarički se odbranio, zaustavio je nalet zeleno-belih, pa čak posle svega i poveo u 26. minutu, kada je Bojica Nikčević pronašao Đorđa Ivanovića, a nekadašnji fudbaler Partizana matirao odbranu domaćina.

Šok u Budimpešti ozbiljno je poljuljao tim Dejana Stankovića, ali ga nije obeshrabrio. Naprotiv. Ferencvaroš je skupio redove i u finišu prvog dela krenuo još silovitije ka Filipu Samuroviću, a to je i donelo preokret.

Pošto je prvi put VAR uticao da sudije Giljermo Fernandez preinači svoju odluku kada je dosudio penal za domaćina, kod druge situacije, u kojoj su akteri bili Ivanović i Ovusu, nije bilo spasa za "brđane". Barnabes Varga je bio siguran i doneo poravnanje u 44. minutu.

Ni to nije bilo sve iz prvog dela. Igrao se poslednji od sedam minuta sudijske nadoknade, dugo je lopta posle kornera boravila u kaznenom prostoru Čukaričkog, da bi konačno stigla do Ovusua, koji je maestralno pogodio pod prečku za 2:1.

Drugo poluvreme bilo je prilično mirno, Ferencvaroš je oduzeo gas, a Čukarički nije bio toliko opasan.

Stanković je šansu dao Aleksandru Pešiću, koji ju je maksimalno iskoristio. Pošto prvo nije realizovao priliku, u drugoj situaciji bio je bolji od Samurovića, pokupio je odbijenu loptu i zakucao je pod prečku u 79. minutu.

Do kraja utakmice nije bilo golova, a ni prilika.

Komentari (0)

Srbija