Politika

Vučević: Pregovori o normalizaciji odnosa sa Prištinom postaće složeniji

Komentari

Autor: Tanjug

03/10/2023

-

16:21

Vučević: Pregovori o normalizaciji odnosa sa Prištinom postaće složeniji
Vučević: Pregovori o normalizaciji odnosa sa Prištinom postaće složeniji - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane/Nikola Nedeljković

veličina teksta

Aa Aa

Ministar odbrane Miloš Vučević danas je, u razgovoru sa ambasadorom Velike Britanije Edvardom Fergusonom, izrazio duboku zabrinutost zbog trenutnih dešavanja na Kosovu i Metohiji i položaja srpskog naroda na severu naše južne pokrajine.

Vučević je ocenio da će dalji pregovori o normalizaciji odnosa postati složeniji nakon nedavne eskalacije sukoba, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministar Vučević je poželeo dobrodošlicu ambasadoru Fergusonu i izrazio uverenje da će bilateralni odnosi i saradnja u oblasti odbrane između dve zemlje nastaviti da se unapređuju.

Jedan od prioriteta za Vojsku Srbije je, naglasio je Vučević, saradnja sa snagama KFOR i zbog toga je za Srbiju važno da NATO ima neutralan status u rešavanju problema.

Kako je naveo, Srbija pozitivno ocenjuje najavu upućivanja dodatnih 200 britanskih vojnika u sastav KFOR.

Ferguson je zahvalio Vučeviću na prijemu i istakao zainteresovanost britanske strane za dalji razvoj saradnje u oblasti odbrane sa Srbijom, kao i intenziviranje saradnje u oblastima od zajedničkog interesa. 

Komentari (0)

Srbija