Politika

Vučić: Tokom brojnih susreta sa evropskim liderima o situaciji na KiM

Komentari

Autor: Tanjug

06/10/2023

-

12:41

Vučić: Tokom brojnih susreta sa evropskim liderima o situaciji na KiM
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/POOL PEUE/Javier Etxezarreta

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da je tokom brojnih susreta i bilateralnih sastanaka sa evropskim liderima u Granadi razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji, ali i o mnogim drugim temama.

"Moj posao je da objasnim pozicije Srbije, što ću nastaviti da radim. Borićemo se za svoju zemlju svom snagom i nadam se da ćemo u tome uspeti", napisao je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Vučić je juče učestvovao na trećem Samitu Evropske političke zajednice u Granadi gde je razgovarao sa brojnim evropskim liderima.

Sinoć se sastao sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, a pre toga sa premijerom Gruzije Iraklijem Garibašvilijem, predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem, premijerkom Islanda Kastrin Jakobsdotir, predsednicom vlade Italije Đorđom Meloni.

Tokom dana Vucić je razgovarao i sa predsednikom Rumunije lausom Johanisom, predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, premijerima Norveške Jonasom Garom, Luksemburga Gzavijeom Betelom i  Holandije Markom Ruteom.

Vučić je pored ostalog imao sastanke i sa premijerima Mađarske Viktorom Orbanom, Severne Mekedonije Dimitrom Kovačevskim, Španije Pedrom Sančezom, premijerom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Rišijem Sunakom.

 

Komentari (0)

Srbija