Politika

Makron: Francuska suspendovala viznu liberalizaciju za Kosovo, nije održana reč

Komentari

Autor: Euronews Albania, Tanjug

17/10/2023

-

13:47

Makron: Francuska suspendovala viznu liberalizaciju za Kosovo, nije održana reč
Profimedia - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je tokom pres konferencije sa albanskim premijerom Edijem Ramom da je njegova zemlja suspendovala proces vizne liberalizacije sa Kosovom, piše Euronews Albanija.

Kako je naveo, odluka je doneta zato što nije ispoštovana data reč, a poručio je da bi kosovski premijer Aljbin Kurti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić trebalo da budu odgovorniji.

Makron je u Tirani pozvao na formiranje Zajednice srpskih opština, a predsednika Srbije Aleksandra Vučića da osudi napade u Banjskoj 24. septembra. naveo je da bi Vučićeva osuda napada doprinela povratku zatišja" na severu KiM, prenosi Tanjug pisanje Reporterija.

Istakao je da vlasti u Prištini i Beogradu treba da ponovo organizuju izbore na severu KiM i obezbede učešće Srba na izborima.

"Očekujemo od srpskih i kosovskih vlasti da reorganizuju izbore, da Srbi na njima učestvuju, kao i potpuno formiranje Udruženja (ZSO). Očekujem da će Vučić biti odgovoran i isto očekujem od kosovskog predsednika i premijera", rekao je Makron.

Komentari (0)

Srbija