Politika

Tamara Vučić u Pekingu gošća prve dame NR Kine Peng Lijuen

Komentari

Autor: Tanjug

18/10/2023

-

09:31

Tamara Vučić u Pekingu gošća prve dame NR Kine Peng Lijuen
Tanjug - Copyright Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić bila je danas u Pekingu gošća prve dame NR Kine Peng Lijuen, u okviru programa koji je supruga kineskog predsednika priredila za supruge lidera, učesnika Trećeg foruma za međunarodnu saradnju "Pojas i put". 

U srdačnom razgovoru, dve supruge predsednika su evocirale susret iz 2018. kada je prva dama NR Kine priredila poseban doček u državnoj rezidenciji Dijaojutai za suprugu predsednika Srbije.

Zajedno sa Peng i suprugama drugih lidera, Tamara Vučić je posetila Muzej nematerijalne kulturne baštine sa zbirkom umetnina i rukotvorina koji čine deo  nasleđa drevnog Puta svile. 

Gošćama iz daleka priređen je i kolaž sačinjen od predstave tradicionalne kineske opere, instrumentalne izvedbe na kineskoj harfi (gućinu) i horskoj pesmi dece etničke manjine sa juga Kine. 

Među suprugama najviših lidera koje su svojim prisustvom doprinele zajedničkom obeležavanju desetog jubileja inicijative Pojas i put u okviru Foruma, bile su supruge premijera Mađarske, predsednika Indonezije, Laosa, Kenije, Vijetnama, Šri Lanke, Uzbekistana, Turkmenistana i dr.

Komentari (0)

Srbija