Politika

Đurđević Stamenkovski: Sve manje izvesno da će nam se pridružiti Novi DSS i POKS

Komentari

Autor: Tanjug

26/10/2023

-

13:01

Đurđević Stamenkovski: Sve manje izvesno da će nam se pridružiti Novi DSS i POKS
Đurđević Stamenkovski: Sve manje izvesno da će nam se pridružiti Novi DSS i POKS - Copyright Fonet

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Srpske stranke "Zavetnici" Milica Đurđević Stamenkovski rekla je danas da su im se u nacionalnom okupljanju pored Srpskog pokreta Dveri pridružili istaknuti intelektualci, ali da je sve manje izvesno da će se dogovoru pridržiti i druge partije jer su, kako kaže, kolege iz Novog DSS-a i POKS-a donele odluku da u drugačijem formatu nastupe na izborima.

"To je stvar njihovog izbora i njihove procene. Ne bih o tome naročito govorila jer mislim da je, pre svega, važno da ostanemo na istim idejnim pozicijama, bez obzira na to da li ćemo nastupiti u zajedničkom izbornom formatu ili ne", rekla je Đurđević Stamenkovski za RTS.

Ona je objasnila da je namera bila da se u nacionalnom okupljanju pronađu i druge stranke i da se pridruže partije sa kojima su se, kako kaže, borili protiv francusko-nemačkog plana.

"Do toga, ne našom voljom, nije došlo, ali ne bih se naročito na to osvrtala, s obzirom na to da je nacionalno okupljanje u pokretu i da je to proces koji je započet", rekla je Đurđević Stamenkovski.

Đurđević Stamenkovski tvrdi da liderske ambicije nisu stavljali u prvi plan i da su insistirali na okupljanju oko ideje.

"Insistirali smo na tome da nacionalno okupljanje bude ideja vodilja, a što se tiče liderskih ambicija, smatram da su one u ovom času neodgovorne", ocenila je ona.

 

Komentari (0)

Srbija