Politika

SNS prva predala RIK-u izbornu listu, prikupili 92.637 potpisa podrške

Komentari

Autor: Tanjug, FoNet

02/11/2023

-

12:25

SNS prva predala RIK-u izbornu listu, prikupili 92.637 potpisa podrške
SNS prva predala RIK-u izbornu listu, prikupili 92.637 potpisa podrške - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević predao je danas u 12 sati Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) listu "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" za izbore za narodne poslanike.

SNS je prva stranka koja je predala izbornu listu RIK-u, uz koju je dostavila i 92.637 potpisa podrške građana. Nosilac liste je predsednik Srbije i član SNS-a, Aleksandar Vučić, a prvi na listi je Miloš Vučević. Vučević je listu predao zajedno sa funkcionerima stranke i koalicionim partnerima.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao je juče vanredne parlamentarne izbore za 17. decembar . 

"Želim vam srećne izbore, živimo u vremenima koja su teška za ceo svet, u vremenu globalnih izazova, ratova i sukoba. U vremenu u kojem je neophodno da svi budemo ujedinjeni u borbi za očuvanje vitalnih interesa Republike Srbije, u vremenu u kojem ćemo biti pod brojnim pritscima kako zbog odnosa prema KiM, tako i zbog drugih regionalnih i svetskih pitanja", rekao je  u predsednik Srbije nakon što je raspisao vanredne parlamentarne izbore.

Kako je dodao, veoma je važno da Srbija sačuva mir i stabilnost, ali i da sačuva unutrašnju koheziju, "pokaže svu demokratičnost".

"Rekao bih da je ova kampanja prilika da na civilizovan način predstavimo građanima razlilčite ideje, različite programe, različite politike koje treba da se takmiče, ali koje nikada i nijednog trenutka neće ugroziti naše vitalne, državne, nacionalne i narodne interese", dodao je Vučić.

Predsednik Srbije je poželeo svim učesnicima u predstojećoj kampanji dobar rezultat u predstavljanju svojih ideja, političkih ciljeva.

"Želim im da sve to čine na demokratski i civilizovan način, a za građane Srbije je važno da najbolji pobede, da najbolji programi i ideje pobede. Uveren sam da i ovim izborima učvršćujemo demokratiju u našoj Srbiji i istovremeno obezbeđujemo siguran put u budućnost našoj deci i našoj zemlji. Živela Srbija i nek su nam srećni izbori", poručio je Vučić.

Komentari (0)

Srbija