Politika

Vučić: Nikad neću potpisati nezavisnost Kosova

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/11/2023

-

13:06

Vučić: Nikad neću potpisati nezavisnost Kosova
Tanjug/Nemanja Jovanović - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nikada neće potpisati nezavisnost Kosova i da se u svakoj izbornoj kampanji može čuti svašta, a u dobrom delu neistine i laži, ali da on kao predsednik Srbije posebno sada mora da reaguje na jednu.

"Nikada neću potpisati nezavisnost Kosova, a na čast svima na političkoj sceni Srbije koji takve laži iznose", poručio je Vučić.

Vučić je rekao da se u svakoj izbornoj kampanji može čuti svašta, a u dobrom delu neistine i laži, ali da on kao predsednik Srbije posebno mora da reaguje na jednu koja se ne tiče ni njega kao predsednika, ni bloka političkih stranaka koje i lično podržava, već se tiče države i osnovnih postulata na kojima Srbija počiva.

"Kao što su u prošloj kampanji govorili kako su oni protiv sankcija Rusiji, a kako ću lično da ih uvedem posle 3. aprila i posle tih izbora nisam to učinio, dok se oni i do dana današnjeg zalažu za sankcije protiv Rusije, tako su sada izmislili da sam spreman da potpišem nezavisnost Kosova samo da prođu izbori", naveo je predsednik u video snimku objavljenom na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Vučić je istakao da hoće da građani u Srbiji treba da znaju da je reč o notornoj laži.

"I kao častan čovek, ali ne samo to već i kao čovek koji poštuje ustav svoje zemlje, zakone svoje zemlje i koji više od svega voli svoj narod na KiM i koji će uvek da se drži slova zakona i zakletve položene na Miroslavljevo jevanđelje želim da vam kažem da je reč o notornoj laži", rekao je Vučić.

"Srbiju da sruše lažima ne mogu i zato sam siguran da će rad i rezultati uvek da pobede", poručio je predsednik.

Komentari (0)

Srbija