Politika

Jovanović: Učestvovaću na izborima kako bi rekao ono što drugi ne žele da kažu

Komentari

Autor: Tanjug

02/11/2023

-

15:01

Jovanović: Učestvovaću na izborima kako bi rekao ono što drugi ne žele da kažu
Čedomir Jovanović - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da će sa svojom strankom učestvovati u kampanji na predstojećim izborima kako bi rekao ono što drugi ne žele da kažu.

"Izbori su najozbiljniji posao koji jedan narod radi i ovo je prilika da ljudima kažemo istinu i od njih zatražimo podršku za ono što treba da se uradi, kako bi nam životi bili bolji i uređeniji, i kako bismo otklonili neke pretnje koje nam stoje za vratom", rekao je Jovanović.

On je kazao da će predizbornu kampanju za izbore zakazane za 17. decembar obeležiti teme kao što su pitanje Kosova i Metohije, međunarodnog prava, evropskih integracija Srbije, kao i očuvanje unutrašnje stabilnosti i mira.

"Mislim da je pitanje svih pitanja, pitanje našeg mira. Ja se vraćam u ovu kampanju sa tom ambicijom da kažem ljudima da neću dozvoliti neki novi sukob, da neću dozvoliti neki rat, niti da jedni drugima lomimo vratove samo zbog toga što je neko nemoćan da prihvati istinu", rekao je Jovanović.

Istakao je da lično smatra da izbor samo između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa nije dovoljan za Srbiju. Jovanović je napomenuo da je neophodno da se Srbija osigura, popravi svoje odnose sa onima sa kojima je u problemu, stabilizuje region i da se na neki način sačuva od haosa u svetu, koga je sve više.

Ocenio je da je jedina tema koja dominira kampanjom za ove izbore, ali generalo i političkim životom Srbije, međusobna podela kroz koju se uništava zemlja. "Nekad mi izgleda kao da je taj jaz rupa bez dna, i da uvek može da se padne još niže. Ja nikoga u politici ne mrzim. I ljudima koji nisu sposobni da pruže ruku onom sa druge strane nije mesto u politici. Mi smo odgovorni za ovu zemlju zajedno. Niko nije toliki đavo da nema pravo na dobar gest, i niko nije takav anđeo da mu je sve unapred oprošteno i dozvoljeno", naglasio je Jovanović.

Kaže da stranke i koalicije koje učestvuju na izborima moraju da pokažu ozbiljnost i odgovornost prema narodu, ali i da ne opterećuju i traumatizuju celu zemlju njihovim međusobnim odnosima.

Jovanović smatra da će pitanje rata u Ukrajini, rata na Bliskom istoku, kao i dešavanja na KiM, kako je rekao, imajući u vidu događaj u selu Banjska, biti u fokusu predizborne kampanje, "To mora da bude u fokusu kampanje zbog prava da ljudi u Srbiji žive mirno", dodao je on.

"Srbiju ne možete da prepoznate. Ona se toliko promenila za 20 godina. Nismo imali ni jedan normalan dan života, stalno neka frka. Jedino nam bombe nisu padale na glavu. Zamislite da uspemo u tom velikom cilju, koji ja stalno ističem - da generacija naše dece bude prva generacija koja je rođena u miru i ceo život živi u miru. To moramo da uradimo", poručio je on.

Dodao je da će učestvovati u kampanji kako bi rekao ono što drugi ne žele da kažu, a što Srbija mora da čuje - da ne može dalje da se nastavi trenutna situacija na KiM, već da Srbija mora da stane na noge, jer Srbi na KiM nisu izgubili pravo da tamo žive.

Komentari (0)

Srbija