Politika

Republička izborna komisija proglasila izbornu listu "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane"

Komentari

Autor: Tanjug

03/11/2023

-

16:03

Republička izborna komisija proglasila izbornu listu "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane"
Tanjug/Nemanja Jovanović - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Republička izborna komisija proglasila je danas izbornu listu "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" za učešće na predstojećim parlamentarnim izborima 17. decembra.

Komisija je na današnjoj sednici utvrdila da je uz ovu listu predato 88.083 pravno valjanih potpisa birača koji podržavaju listu i da su se stekli uslovi da se lista na kojoj je 250 kandidata proglasi.
Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević predao je juče u 12.00 časova listu "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" za izbore za narodne poslanike.

To je prva lista koja je predata i koja je proglašena za učešće na predstojećim izborima.

RIK je takođe doneo i rešenje o članu i zameniku člana koji će kao predstavnik ove liste ući u prošireni sastav komisije.

I GIK proglasila izbornu listu

Gradska izborna komisija proglasila je izbornu listu Aleksandar Vučić -  Beograd ne sme da stane koju je za izbore za odbornike Skupštine grada Beograda, raspisane za 17. decembar, podnela Koalicija Aleksandar Vučić – Beograd ne sme da stane.

Na današnjoj, 2. sednici, GIK je doneo Rešenje o proglašenju izborne liste broj 1 Aleksandar Vučić - Beograd ne sme da stane, koju je za izbore za odbornike juče u 13.09 časova podnela Koalicija Aleksandar Vučić – Beograd ne sme da stane, saopštio je GIK.

Takođe, Gradska izborna komisija je usvojila Rešenje o imenovanju člana i zamenika člana Gradske izborne komisije u proširenom sastavu ispred izborne liste broj 1. Aleksandar Vučić - Beograd ne sme da stane.

Komentari (0)

Srbija