Politika

Koalicija oko SPS: Na listi uz Dačića - Palma, Marko Milošević, uz Filu - Nikodijević i Antić

Komentari

Autor: Tanjug

04/11/2023

-

16:21

Koalicija oko SPS: Na listi uz Dačića - Palma, Marko Milošević, uz Filu - Nikodijević i Antić
Tanjug/SPS - Copyright Tanjug/SPS

veličina teksta

Aa Aa

Republička izborna komisija proglasila je izbornu listu "Ivica Dačić premijer Srbije" a Gradska listu "Ivica Dačić premijer - Toma Fila gradonačelnik" za učešće na predstojećim izborima zakazanim za 17. decembar.

Nosilac liste okupljene oko SPS-a za učešće na parlamentarnim izborima je Ivica Dačić, a potom slede Dragan Marković Palma, lider Jedinstvene Srbije i Marko Milošević, unuk bivšeg lidera SPS-a i nekadašnjeg predsednika države Slobodana Miloševića, Marko.

Na listi su i Snežana Paunović, Slavica Đukić-Dejanović, Vladan Zagrađanin, Branko Ružić, Dušan Bajatović, Novica Tončev, Đorđe Milićević, Aleksandar Antić, kao i lekari Vladimir Đukić i Aleksandra Marković. 

Lider stranke Zeleni Srbije, koalicionog partnera SPS, Ivan Karić je na 17. mestu izborne liste kandidata za poslanike.

Na listi su, pored ostalih i predstavnici Saveza penzionera i Udruženja "Naša Drina" kao i član ženske fudbalske reprezentacije Violeta Slović.  

RIK je na današnjoj sednici, 12. po redu, utvrdila da je uz ovu listu, drugu koja je proglašena, predato 19.618 pravno valjanih potpisa birača koji podržavaju listu i da su se stekli uslovi da se proglasi lista na kojoj je 250 kandidata proglasi.

Gradska izborna komisija proglasila je listu oko SPS-a za učešće na izborima u glavnom gradu, na kojoj su pored Tome File, između ostalih i predsednik gradskog parlamenta Nikola Nikodijević i Aleksandar Antić. 

To je druga lista koja je predata i koja je proglašena za učešće na predstojećim izborima za odbornike gradske skupštine.

Koaliciju čini Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbije i Zeleni Srbije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija