Politika

Zavetnici i Dveri predali RIK-u izbornu listu za parlamentarne izbore

Komentari

Autor: Tanjug

04/11/2023

-

17:01

Zavetnici i Dveri predali RIK-u izbornu listu za parlamentarne izbore
Zavetnici i Dveri predali RIK-u izbornu listu za parlamentarne izbore - Copyright Fonet/Marko Dragoslavić

veličina teksta

Aa Aa

Srpski pokret Dveri i Srpska stranka Zavetnici predali su danas Republičkoj izbornoj komisiji kandidaturu izborne liste ''Nacionalno okupljanje - državotvorna snaga" za predstojeće parlamentarne izbore.

Nosioci liste su predsednici tih stranaka, lider Dveri Boško Obradović i predsednica Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski.

Ona je istakla da je to prva opoziciona lista koje je predala kandidaturu za predstojeće izbore.

"Mi smo danas ovde simbolično, da pošaljemo poruku da pred izazovima i opasnostima sa kojima se suočava naša otadžbina pružamo jasan odgovor. Tačka okupljanja je naša zemlja, naša Srbija, a naši politički ciljevi se, pre svega, odnose na očuvanje naše države, suvereniteta i teritorijalnog integriteta našeg KiM", rekla je Đurđević Stamenkovski.

Pozvala je građane da glasaju za njihovu listu i time odlučno kažu ne francusko-nemačkom planu za KiM i svim zahtevima koji se Srbiji, kako je rekla, svakodnevno isporučuju iz Brisela.

Dodala je da je oslanjanje na EU po svaku cenu dovelo zemlju u ćorsokak i uvelo nas u svojevrsnu, kako je rekla, briselsku izolaciju.

Lider Dveri Boško Obradović rekao je da je njihova lista san mnogih generacija patriota koji su želeli da vide državotvorne i patriotske snage ujedinjene na jednom mestu.

"Ono što je mišljenje većine građana Srbije koji su protiv ulaska u EU i NATO, protiv sankcija Rusiji i za snažnu podršku Republici Srpskoj i svim Srbima u regionu i rasejanju, koji su protiv francusko-nemačkog sporazuma o priznanju lažne države Kosovo, to je stav i politika naše koalicije i oni će u nama imati svoj glas", rekao je Obradović.

Dodao je da im ta lista garantuje, da kada oni budu odlučivali, neće biti nikakvih kalkulacija i trgovine sa državnim i nacionalnim interesima.

"Sada svi oni koji su protiv aktuelne vlasti, ali su i protiv povratka na bivši režim, imaju za koga da glasaju. Mi smo nova generacija političara kojima je Srbija na prvom mestu, a ne Evropska unija, ili bilo šta drugo", poručio je Obradović.

Lista ''Nacionalno okupljanje - državotvorna snaga" je četvrta izborna lista koje je predata RIK-u za predstojeće parlamentarne izbore 17. decembra. RIK je do sada proglasio tri liste, kao prvu Srpske napredne stranke "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", zatim listu oko Socijalističke partije Srbije "Ivica Dačić - premijer Srbije" i listu Srpske radikalne stranke "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka''.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija