Politika

Vučević obišao "Versko dobrotvorno starateljstvo": Ne okretati glavu na drugu stanu kada se neko nađe u problemu"

Komentari

Autor: Tanjug

13/11/2023

-

14:25

Vučević obišao "Versko dobrotvorno starateljstvo": Ne okretati glavu na drugu stanu kada se neko nađe u problemu"
Vučević obišao "Versko dobrotvorno starateljstvo": Ne okretati glavu na drugu stanu kada se neko nađe u problemu" - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Ministar odbrane Miloš Vučević obišao je danas dobrotvornu organizaciju Srpske pravoslavne crkve "Versko dobrotvorno starateljstvo" i zahvalio patrijarhu Porfiriju i episkopu Petru na gostoprimstvu.

Starateljstvo je osnovano pri Arhiepiskopije beogradsko- karlovačkoj po blagoslovu tadašnjeg patrijarha srpskog Germana sa ciljem da sprovodi različite humanitarne aktivnosti, u cilju pružanja pomoći svima kojima je to potrebno.

"Zahvalan sam Njegovoj Svetosti patrijarhu Porfiriju i episkopu Petru na gostoprimstvu i na prilici da vidim kako funkcioniše i radi 'Versko dobrotovorno starateljstvo' i da potvrdimo da kao društvo jesmo solidarni, odgovorni, da imamo empatiju prema našim sugrađanima i sunarodnicima kojima je podrška u jednom delu života potrebna", rekao je Vučević, a navodi se na njegovom intragram profilu.

On je rekao da ne treba da okrećemo glavu na drugu stanu kada se neko nađe u problemu i da razumemo da naša crkva nije samo angažovana u verskim objektima, nego da ima širi društveni karatker. On je dodao da je ali Ministarstvo odbrane partner u brizi o građanima.

"Ponosan sam na Upravu za vojno zdravstvo, na Vojnomedicinsku akademiju, što smo postigli sporazum sa 'Starateljstvom' da naši lekari volontiraju i pružaju zdravstvenu podršku i negu svim našim sugrađanima, sunarodnicma, koji koriste uslugu VDS u Beogradu", rekao je on.

Komentari (0)

Srbija