Politika

Koalicija NADA traži promenu izbornog sistema: "Građani direktno da biraju svoje predstavnike"

Komentari

Autor: Tanjug

15/11/2023

-

16:36

Koalicija NADA traži promenu izbornog sistema: "Građani direktno da biraju svoje predstavnike"
Miloš Jovanović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Srpska koalicija NADA koju čine Novi DSS i POKS izjasnila se danas za promenu izbornog sistema, da bi građani direktno birali svoje predstavnike, a ne da ih biraju stranke.

Kako se navodi u predizbornom materijalu te koalicije, predsednik Nove DSS i jedan od lidera koalicije NADA Miloš Jovanović rekao je da je prvi korak ka ukidanju partijske države promena izbornog sistema.

"Kada građanima konačno bude omogućeno da biraju svoje predstavnike po imenu i prezimenu i po njihovim biografijama, počev od lokalnog do republičkog nivoa, poslanici će odgovarati narodu, a ne partijskim vođama kao što je to danas slučaj", rekao je Jovanović.

Predsednik POKS i jedan od lidera koalicije NADA Vojislav Mihailović rekao je da će poslanici i odbornici, kada se budu birali od strane građana, imati veću slobodu u odlučivanju da li će podržati ili ne predloge zakona i odluka izvršne vlasti.

"Sa ovakvim sistemom koji imamo sada, ne postoji zakonodavna vlast, nego je ona samo produžena ruka izvršne", konstatovao je Mihailović.

Komentari (0)

Srbija