Politika

Smena sunca i oblaka, ali i dalje hladno: Stiže kiša i dodatni pad temperature

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/11/2023

-

07:37

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Oblačan i tmuran novembarski dan danas će zameniti suvo i pretežno sunčano vreme. Kao i obično kada imamo porast vazdušnog pritiska vreme je vedro i mirno, sa slabim vetrom. Tokom celog dana smenjivaće se sunce i oblaci, ali otopljenja neće biti, rekla je meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Kako dodaje, i dalje se nalazimo pod uticajem hladnog vazduha koji nam je juče stigao sa severa, te će u najtoplijem delu dana, u većini mesta biti oko 13 stepeni Celzijusa. 

"Vetar ostaje zapadnog i severozapadnog pravca, a samo će u Timočkoj krajini duvati pojačanim intenzitetom. Suvo i sunčano vreme ipak neće potrajati jer nam već sutra stižu novi kišonosni oblaci. U petak i subotu bićemo pod direktnim uticajem ciklona, koji sa sobom nosi veliku količinu kiše, a očekuje nas i dodatni pad temperature", rekla je Gokojković. 

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Jaka kiša zahvatiće Vojvodinu već sutra ujutro, a u večernjim satima dolazi do jačanja vetra koji će u subotu povremeno duvati brzinom i do 90 kilometara na čas.

"U petak tokom dana imaćemo osetniji pad temperature, a za dane vikenda živa u termometru neće prelaziti sedam stepeni. U brdsko - planinskim predelima kiša će prelaziti u susnežicu i mokar sneg. Prestanak padavina i razvedravanje prognoziraju se za nedelju, ali samo na kratko jer nam već početkom naredne sedmice stižu novi oblaci", rekla je Gojković.

Komentari (0)

Srbija