Politika

Advokat Vasić: Slađanu Trajkoviću produžen pritvor za dva meseca

Komentari

Autor: Tanjug

17/11/2023

-

16:25

Advokat Vasić: Slađanu Trajkoviću produžen pritvor za dva meseca
Suđenje Slađanu Trajkoviću - Copyright Euronews/Anđelka Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Osnovni sud u Prištini odlučio je da produži meru pritvora bivšem pripadniku policijske službe u Kosovskoj Mitrovici Slađanu Trajkoviću za dva mesec, rekao je njegov branilac advokat Dejan Vasić za Tanjug i podsetio da će se 15. decembra navršiti punih godinu dana kako je pritvoren.

"Slađanu Trajkoviću produžena je mera sudskog pritvora za još dva meseca, a 15. decembra biće puna godina kako je Slađan pritvoren. Odbrana je od suda tražila ublažavanje ove mere, u skladu da dosadašnjom praksom na Kosovu za ovu vrstu krivičnih dela, obzirom da su mnogi dosadašnji slučajevi uspešno sprovedeni obranom sa slobode", naveo je Vasić.

On je dodao je da su on i Trajković snažno motivisani da na predstojećem glavnom pretresu pokažu neosnovanost optužbi.

"Ovu argumentaciju predočiću Apelacionom sudu u žalbi koju ću podneti blagovremeno", naveo je Vasić.

Trajković je uhapšen 15. decembra prošle godine u južnom delu Kosovske Mitrovice i od tada se nalazi u pritvoru. On je bio pripadnik kosovske policije, a službu je napustio kada su svi Srbi sa severa napustili prištinske institucije 5. novembra.

Pre prijema u kosovsku policiju, prošao je sve bezbednosne provere, kako prištinskih, tako i međunardnih institucija. Specijalno tužilaštvo u Prištini je protiv Trajkovića u julu podiglo optužnicu za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u selu Rezak (opština Vučitrn) periodu 1998-1999. godine.

Komentari (0)

Srbija