Politika

Brnabić razgovarala sa predstavnicima Sindikata zaposlenih u zdravstvu i u železnici

Komentari

Autor: Tanjug

17/11/2023

-

19:05

Brnabić razgovarala sa predstavnicima Sindikata zaposlenih u zdravstvu i u železnici
Tanjug/Vlada Republike Srbije/Peđa Vučković - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbije/Peđa Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Ana Brnabić održala je danas sastanak sa predstavnicima Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije, a razgovarali su o unapređenju položaja radnika u zdravstvu i socijalnoj zaštiti.

Kako se navodi u saopštenju Vlade, predstavnici sindikata su u konstruktivnom dijalogu izneli stav da u okviru postojećeg povećanja zarada postoji prostor kako bi se dodatno poboljšao položaj nemedicinskog kadra u zdravstvenim ustanovama.

Tanjug/Vlada Republike Srbije/Peđa Vučković

 

Oni su naglasili da je ovo pitanje veoma važno, i postoje modaliteti kako bi ono moglo da bude rešeno.

Predsednica Vlade Srbije se usaglasila sa ovim predlogom i istakla otvorenost Vlade za dalje razgovore, naglašavajući da su svi napori usmereni ka postizanju boljih uslova rada i poboljšanju kvaliteta zdravstvenih i socijalnih usluga.

Sastala se i sa predstavnicima železničkih preduzeća

Premijerka Ana Brnabić sastala se danas i sa predstavnicima sindikata četiri železnička preduzeća sa kojima je razgovarala o izazovima u vezi sa socijalno-ekonomskim položajem zaposlenih u železničkom sektoru, a koji se odnose na metodologiju, koeficijente i visinu zarade, navodi se u saopštenju ministarstva.

Sagovornici su dogovorili da se organizuje novi sastanak u istom sastavu kada će razgovarati o pronalaženju mogućnosti za poboljšavanje položaja zaposlenih u ovom sektoru u skladu sa zakonom.

Sastanku su prisustvovali ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i predstavnici Ministarstva finansija i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Komentari (0)

Srbija