Politika

Aleksić u razgovoru s građanima Pančeva: Poljoprivreda nije trošak, već investicija

Komentari

Autor: Fonet

21/11/2023

-

21:16

Aleksić u razgovoru s građanima Pančeva: Poljoprivreda nije trošak, već investicija
Aleksić u razgovoru s građanima Pančeva: Poljoprivreda nije trošak, već investicija - Copyright Fonet/Zoran Mrđa

veličina teksta

Aa Aa

Poljoprivrednici su na ulicama jer ne mogu da budu konkurentni sa proizvođačima iz Evrope, gde se ulažu značajna sredstva u poljoprivredu, a naša vlast ne shvata da to nije trošak, već investicija, izjavio je jedan od nosilaca liste "Srbija protiv nasilja" Miroslav Aleksić.

On je u razgovoru sa građanima Pančeva rekao da država nikada nije imala gori odnos prema poljoprivredi nego u proteklih 10 godina i da je poljoprivreda devastirana, što svi poljoprivrednici osećaju na svojoj koži.

Aleksić je izjavio da je režim na početku svoje vlasti obećavao rast udela budžeta za poljoprivredu za jedan odsto godišnje i da bi danas ukupno izdvajanje bilo 15 odsto, ali je samo pet odsto, saopštio je Narodni pokret Srbije.

"Milion i po ljudi u Srbiji živi od poljoprivrede. Svako malo porodično gazdinstvo može da bude porodična firma, a ni mladi ne bi napuštali sela kada bi mogli da žive od takvog porodičnog posla", rekao je Aleksić.

On je naveo da srpski poljoprivrednici plaćaju najskuplje dizel gorivo u Evropi i da je Srbija, umesto da proizvodi dovoljno za svoje potrebe i ostvaruje profit na izvozu poljoprivrednih proizvoda, postala zavisna od uvoza hrane.

Komentari (0)

Srbija