Politika

Koalicija "Ujedinjeni za pravdu" predala listu za izbore u Vojvodini

Komentari

Autor: Tanjug

24/11/2023

-

22:21

Koalicija "Ujedinjeni za pravdu" predala listu za izbore u Vojvodini
Tomislav Žigmanov - Copyright Tanjug/Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog

veličina teksta

Aa Aa

Predstavnici Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) i Stranke pravde i pomirenja (SPP) predali su Pokrajinskoj izbornoj komisiji listu kandidata za izbore poslanika Skupštine AP Vojvodine na predstojećim pokrajinskim izborima 17. decembra.

Listu ove koalicije koja nosi naziv "Tomislav Žigmanov - Ujedinjeni za pravdu - Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, Usame Zukorlić - Stranka pravde i pomirenja - Bošnjaci Sandžaka" podržalo je 2.117 građana.

Tomislav Žigmanov, ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, ujedno i predsednik DSHV-a i nosilac ove izborne liste, istakao je da se koalicija zalaže za ostvarivanje vladavine prava u velikom obimu.

''Zalažemo se za to da se sva područja, a pogotovo ona u kojima žive pripadnici nacionalnih zajednica ravnomerno razvijaju, da stepen kvaliteta i obim usluga bude jednak za sve građane, a naročito za pripadnike bošnjačkog i hrvatskog naroda, i da kada su u pitanju manjinske politike nastavljamo da razvijamo prakse i mere na najbolji mogući način'', kazao je Žigmanov.

Potpredsednik Stranke pravde i pomirenja Rejhan Kurtović najavio je da će koalicija učestvovati na svim nivoima izbora, čime, kako je naveo, pokazuju zainteresovanost nacionalnih zajednica da učestvuju u političkom životu Srbije.

''Cilj koalicije je da sudeluje u svim budućim procesima u Srbiji, da zajednički sa većinskim narodom gradimo multinacionalno i multikulturalno društvo, gde ćemo kao pripadnici manjinskih naroda dati svoj doprinos u usavršavanju demokratskog društva'', rekao je Kurtović.

Komentari (0)

Srbija