Politika

Miščević: Zahvalni smo timu UN u Srbiji jer podržava naše građane

Komentari

Autor: Tanjug

29/11/2023

-

12:24

Miščević: Zahvalni smo timu UN u Srbiji jer podržava naše građane
Miščević: Zahvalni smo timu UN u Srbiji jer podržava naše građane - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka za evropske integracije Tanja Miščević danas je, na sastanku Zajedničkog nacionalnog upravnog odbora za sprovođenje dokumenta "Okvir saradnje Ujedinjenih nacija za održivi razvoj sa Republikom Srbijom 2021-2025", izrazila zahvalnost timu UN u Srbiji, jer podržava građane naše zemlje.

"Kao i uvek, jako smo zahvalni timu UN u Srbiji, koji ne samo da radi sa Vladom Srbije, zapravo podržava građane Srbije u izgradnji prosepritetnog i održivog razvoja, koji doprinosi globalnom razvoju", rekla je Miščević u Palati Srbija.

Dodala je da je to posebno važno danas kada se svet suočava sa novim izazovima i kada ciljevi održivog razvoja ne treba da postanu nešto što je u drugom planu već prevashodno vodeći princip razgovora država i u novom geopolitičkom okruženju.

"Prvo smo se suočili sa padnemijom koronavirusa, ali se danas suočavamo i sa dva velika sukoba u Ukrajini i na Bliskom istoku. Svedoci smo polarizacije u međunarodnim forumima ali i vrlo pipljivih klimatskih promena koji oblikuju naš život i dodatno usložnjavaju situaciju u većini privreda u svetu", objašnjava Miščević.

Zajedničkim upravnim odborom su pored ministarke Miščević, predsedavale i načelnica Odeljenja za Ujedinjene nacije u Sektoru za multilateralne poslove Ministarstva spoljnih poslova Marina Ivanović i stalna predstavnica Ujedinjenih nacija u Srbiji Fransoaz Žakob.

Komentari (0)

Srbija