Politika

Obradović najavio pet osnovnih principa srpske politike buduće vlasti

Komentari

Autor: Fonet

03/12/2023

-

22:50

Obradović najavio pet osnovnih principa srpske politike buduće vlasti
Obradović najavio pet osnovnih principa srpske politike buduće vlasti - Copyright Fonet/Marko Dragoslavić

veličina teksta

Aa Aa

Prvo što će "Nacionalno okupljanje" uraditi je promena ekonomske politike, a buduća vlast imaće pet osnovnih principa: jaku ekonomija i domaću privredu, jaku porodicu, jaku srednju klasu, novi srpski suverenizam i decentralizaciju Srbije, izjavio je danas jedan od nosilaca liste "Nacionalno okupljanje" Boško Obradović.

Obradović je na predizbornoj konvenciji u Čačku istakao da su dva najveća iskušenja u kojima je sadašnja vlast doživela fijasko politika prema Kosovu i društveno-ekonomska kriza, koja je dovela do osiromašenja građana, navodi se u saopštenju.

On je naveo da se vlast Srpske napredne stranke godinama predstavljala kao patriotska i da brani Srbe na Kosovu, i da je ekonomski uspešna jer zapošljava i podiže životni standard građana.

"Francusko-nemački ultimatum o priznanju lažne države Kosovo, koji je Vučić prihvatio u Briselu i Ohridu, razvejao je lažni patriotizam vlasti, a ogromni skokovi cena i pad kupovne moći građana raskrinkali su lažnu statističku sliku ekonomskog tigra", rekao je Obradović.

Tanjug/Sava Radovanović

Milica Đurđević Stamenkovski

Milica Đurđević Stamenkovski je istakla da će srpski narod odbaciti sve ultimatume koji se nalaze pred njim i da Nacionalno okupljanje ima zadatak da vrati dostojanstvo i nacionalni ponos.

"Na izborima biramo da li smo država ili kolonija, biramo između Ustava i ultimatuma, između Kosova i Metohije i Kurtijeve lažne države, a građani Srbije izabraće svoju zemlju", rekla je Đurđević Stamenkovski.

Ona je navela da nam Evropska unija uskraćuje pravo na državu i da ne postoji nijedna zemlja koja je bila izložena zahtevima da se odrekne 12 odsto svoje teritorije.

"O suverenitetu i državi se ne pregovara. Ne postoji niko u Srbiji ko ima mandat da preda Kosovo i Metohiju i da nas ispiše iz istorije'', kazala je Đurđević Stamenkovski.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija