Politika

Brnabić: Imamo više od 125 poslanika, možemo sami da formiramo vladu

Komentari

Autor: Tanjug

20/12/2023

-

15:10

Brnabić: Imamo više od 125 poslanika, možemo sami da formiramo vladu
Brnabić: Imamo više od 125 poslanika, možemo sami da formiramo vladu - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbije/ Peđa Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će SNS u Skupštini Srbije imati daleko više od 125 poslanika što će im omogućiti da sami formiraju vladu.

"To nam obezbeđuje da nam niko drugi ne treba za formiranje vlade. Dakle to je većinska podrška, daleko više od 125 poslanika koliko je potrebno da formiramo vladu sami", rekla je Brnabić tokom obilaska opštine Lebane i dodala da će se stranka oko ovog pitanja konsultovati i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Na novinarsko pitanje kada se očekuje formiranje nove vlade ona je rekla da su naprednjaci osvojili toliko mandata koliko je potrebno da sami formiraju vladu, ali da je potrebno sačekati da se Republička izborna komisija izjasni o tome da li i na kojim biračkim mestima treba ponoviti izbore, pa tek onda započeti razgovore oko formiranja buduće vlade.

Ona je naglasila da do tada tehnička vlada nastavlja sa svojim radom. Tehnička vlada može da radi sve stvari kao i normalna vlada osim predlaganja zakona.

Tanjug/Vlada Republike Srbije/ Peđa Vučković

 

Svi projekti koje imamo u planu i koje sprovodimo nastavljaju da se implementiraju. Ja ću insistirati da sa još većom energijom radimo i da nastavimo sve projekte koje smo započeli.

Građani su jasno rekli i poručili šta žele da vide i koliko žele da Srbija nastavi i ubrza dalje svoj razvoj", rekla je Brnabić. Istakla je da je ova pobeda od istorijskog značaja, jer je njom predsednik Srbije pokazao kako poverenje i poštovanje uživa među narodom.

Komentari (0)

Srbija