Politika

Tadić podneo ostavku zbog lošeg izbornog rezultata, Glavni odbor SDS odbio

Komentari

Autor: FoNet

25/12/2023

-

14:29

Tadić podneo ostavku zbog lošeg izbornog rezultata, Glavni odbor SDS odbio
Fonet/Aleksandar Barda - Copyright Fonet/Aleksandar Barda

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić ponudio je na sednici Glavnog odbora SDS ostavku zbog lošeg izbornog rezultata, ali je Glavni odbor odbio njegovu ostavku, saopštio je danas SDS.

Kako se navodi, Glavni odbor je odbio ostavku Tadića uz zaključak da je u ovom trenutku ključna borba za odbranu glasova građana i da se stvarni rezultat stranke može izmeriti samo kroz nove izbore koji bi bili održani u regularnim uslovima.

U saopštenju se navodi da je sednica Glavnog odbora SDS održana u nedelju i da su analizirani izbori, da SDS ne priznaje rezultate izbora od 17. decembra, jer zvanični rezultati ne odgovaraju volji birača, kao i da su izbori bili obeleženi neregularnostima i da je došlo do izborne krađe velikih razmera na dan izbora i kroz ceo proces.

"Loš rezultat SDS je pre svega rezultat okolnosti u kojima su se izbori odigrali, nepostojanja koordinacije unutar opozicije koja bi bila usmerena na sabiranje opozicionih glasova i izborne krađe kroz koju je naša lista sistematski obarana ispod cenzusa", navodi se u saopštenju.

Prihvaćen je predlog da se u skorije vreme održi i Izborna skupština stranke, kako bi se rukovodstvo stranke prilagodilo novim okolnostima.

"Insistiramo na utvrđivanju svih činjenica u vezi sa optužbama da je Srpska napredna stranka prikupljala potpise za našu listu u Sremskoj Mitrovici i tražimo hitno postupanje nadležnih po prijavama koje smo podneli", navodi se u saopštenju. 

Komentari (0)

Srbija