Politika

Vučević sa ambasadorkom Tunisa o saradnji u oblasti odbrane

Komentari

Autor: FoNet

25/12/2023

-

16:01

Vučević sa ambasadorkom Tunisa o saradnji u oblasti odbrane
Vučević sa ambasadorkom Tunisa o saradnji u oblasti odbrane - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa ambasadorkom Tunisa u Beogradu Imen Lažili Amari sa kojom je razgovarao o saradnji u oblasti odbrane.

Vučević je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, istakao je da je saradnja dve zemlje dobra i ukazao da postoji potencijal za jačanje saradnje u oblasti odbrane, koja bi doprinela i unapređenju ukupnih odnosa Srbije i Tunisa.

On je zahvalio na "principijelnom i konzistentnom stavu" Tunisa u vezi sa nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, kao i za podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu naše zemlje, dodaje se u saopštenju.

Ministar odbrane je rekao da se Srbija zalaže za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta svih članica Ujedinjenih nacija, dosledno poštovanje međunarodnog prava, očuvanje mira i stabilnosti, kao i razvijanje odnosa sa drugim državama na temelju ravnopravnosti i uzajamnog uvažavanja.

Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

 

Ambasadorka Amari istakla je da su tradicionalno prijateljski odnosi dve zemlje kvalitetna osnova za razvoj saradnje u oblasti odbrane, dodaje se.

Ona je ukazala da postoji prostor za uspostavljanje saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, izrazivši nadu da će tokom svog mandata u Srbiji doprineti dodatnom razvoju sveukupne saradnje dve zemlje.

Sagovornici su istakli opredeljenje za uspostavljanje i razvijanje saradnje na različitim poljima u oblasti odbrane, težišno vojnoekonomske, vojnoobrazovne i vojnomedicinske, kao i na polju vojnog sporta, navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

Srbija