Politika

Vučić razgovarao sa Micotakisom: Naglasili mogućnosti energetske saradnje, uskoro sastanak u Beogradu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/01/2024

-

13:07

Vučić razgovarao sa Micotakisom: Naglasili mogućnosti energetske saradnje, uskoro sastanak u Beogradu
Vučić razgovarao sa Micotakisom: Naglasili mogućnosti energetske saradnje, uskoro sastanak u Beogradu - Copyright Tanjug/AP/Giannis Papanikos, Michael Sohn

veličina teksta

Aa Aa

Postoje svi uslovi da saradnja Grčke i Srbije i u ovoj godini nastavi da jača u različitim oblastima, saglasili su se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Grčke Kirijakos Micotakis, te su naglasili mogućnosti koje pruža sektor energetike, saopšteno je iz predsednikovog kabineta. 

Dvojica zvaničnika su se dogovorili da se uskoro sastanu u Beogradu, kako bi detaljnije razgovarali o bilateralnim odnosima, regionalnoj situaciji i globalnim pitanjima. Tom prilikom se očekuje i dolazak predstavnika grčkih kompanija, koji bi sa srpskim preduzetnicima razgovarali o razvoju ekonomske saradnje, navodi se u saopštenju. 

Vučić je izrazio zahvalnost premijeru Micotakisu na tome što Grčka poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, kao i na doprinosu stabilnosti u regionu, dok je grčki kolega ponovio podršku njegove zemlje evropskom putu Srbije, uz nadu da će u ovoj godini napredak biti vidljiviji.

Premijer Micotakis je ovom prilikom izrazio veliko interesovanje za učešće Grčke na EXPO2027, saglasivši se sa predsednikom Srbije da je ta specijalizovana svetska izložba velika prilika ne samo za Srbiju, nego i za ceo region, navodi se u saopštenju Vučićevog kabineta. 

Komentari (0)

Srbija