Politika

Predsednik Srbije: Vulin i ja ćemo podneti krivične prijave protiv sebe

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/08/2021

-

20:16

Predsednik Srbije: Vulin i ja ćemo podneti krivične prijave protiv sebe
Aleksandar Vučić - Copyright Printskrin/TV Pink

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio da će on i ministar unutrašnji poslova sutra preko nekoga podneti krivične prijave protiv sebe kako bi se ispitali svi navodi medija koji su ih dovodili u vezu s kriminalni klanom Veljka Belivuka.

"Što se tiče informacija oko učešća ministra Vulina i mene, koji su nas svrstavali u kriminalne klanove, kažem da ćemo sutra podneti krivičnu prijavu protiv  sebe, da nađemo nekog da to uradi, da se ispita sve što su određeni mediji prenosili. Nisam bio u stanu na Zvezadri, i spreman sam da odgovaram na sva pitanja. Spreman sam da sebe unizim da odem na poligraf, ali se nadam i da će neki drugi otići na poligraf da pričaju o finansijama", naveo je predsednik Srbije gostujući na RTS. 

On je demantovao da se susretao sa Veljkom Belivukom kako se spekulisalo u javnosti i kao da je FBI učestvovao u istrazi ove kriminalne grupe.

"Želim da čestitam specijalnom tužilaštvu i svima koji su radili na pisanju optužnice za Belivuka, svim pripadnicima policije i BIA. Sve što smo radili, gotovo sve sa izuzetkom podrške i pomoći kod dokaza, FBI nije radio ništa, to su bile evropske službe. FBI nas je obavestio za aplikaciju Anon, koju kontroliše CIA. Ne postoji učešće FBI u slučaju Belivuk. Ja sam razumeo Stefanovića da FBI nije radio na slučaju Belivuk, moguće da je pogrešio i da su novine pogrešile", naveo je predsednik gostujući u Dnevniku RTS.

Vučić je rekao da u Srbiji nema nijednog mafijaškog ubistva ove godine, što nije slučaj sa nekim zemljama koje Srbiji drže lekcije o vladavini prava.

"U njihovim zemljama ubijaju novinare i borce protiv korupcije protiv kriminala", rekao je Aleksandar Vučić.

Preporuka za vas

Načelnik Uprave kriminalističke policije: Za optužnicu protiv Belivuka i Miljkovića prikupljen ozbiljan i obiman materijal
Podignuta optužnica protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i još 29 osoba: Terete se za pet ubistava, otmicu, silovanje, narkotike...

Komentari (0)

Srbija