Politika

Vučić predao ambasadoru Kine pismo upućeno predsedniku Siju povodom situacije na Kosovu

Komentari

Autor: Tanjug

06/02/2024

-

12:37

Vučić predao ambasadoru Kine pismo upućeno predsedniku Siju povodom situacije na Kosovu
Vučić predao ambasadoru Kine pismo upućeno predsedniku Siju povodom situacije na Kosovu - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Kine Li Mingom kome je predao pismo upućeno predsedniku Kine Si Đipingu, povodom situacije na Kosovu i Metohiji, ali i ubrzanog razvoja bilateralnih odnosa dve zemlje.

"Odličan sastanak sa ambasadorom NR Kine Li Mingom. Uručio sam mu pismo koje sam, povodom situacije na Kosovu i Metohiji, ali i povodom ubrzanog razvoja naših bilateralnih odnosa, uputio predsedniku Siju", napisao je Vučić na instagram profilu buducnostsrbijeav.

Predsednik je naglasio da je ambasadoru zahvalio na snažnoj i nedvosmislenoj reakciji Ministarstva spoljnih poslova NR Kine povodom najnovijih neodgovornih poteza Prištine, jasno usmerenih protiv srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

"Takođe, uručio sam i čestitku predsedniku Siju povodom Lunarne nove godine, uz najbolje želje za napredak njegove zemlje i blagostanje bratskog kineskog naroda", zaključio je Vučić.

Komentari (0)

Srbija