Politika

Protest Srba na KiM obezbeđivala i Multinacionalna specijalizovana jedinica KFOR

Komentari

Autor: Tanjug

12/02/2024

-

22:39

Protest Srba na KiM obezbeđivala i Multinacionalna specijalizovana jedinica KFOR
Protest Srba na KiM obezbeđivala i Multinacionalna specijalizovana jedinica KFOR - Copyright Tanjug/STR

veličina teksta

Aa Aa

Multinacionalna specijalizovana jedinica KFOR-a (MSU) obezbeđivala je današnji protest Srba u severnom delu Kosovske Mitrovice sa kojeg su građani, između ostalog, pozvali međunarodnu zajednicu da zabrani odluku Prištine o ukidanju dinara.

"Multinacionalna specijalizovana jedinica Kfor (MSU) sprovela je bezbednosnu patrolu na marginama mirnih demonstracija održanih danas u Mitrovici, u okviru dnevnih aktivnosti. KFOR nastavlja da radi kao treći bezbednosni činilac nakon misije kosovske policije i EULEKS-a sa kojima redovno koordinišemo", navodi se u saopštenju KFOR-a objavljenom na Fejsbuku.

Ističe se da je KFOR u potpunosti fokusiran na obezbeđivanje bezbednog i sigurnog okruženja za sve zajednice na KiM, na osnovu Rezolcuije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

U severnom delu Kosovske Mitrovice ranije danas održan je veliki protestni opštenarodni skup sa kojeg su građani pozvali međunarodnu zajednicu da zabrani odluku Prištine o ukidanju dinara i na kojem je ukazano da su Srbi na KiM obespravljeni i bez normalnih uslova za život.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija