Politika

Spajić primio novoimenovanog ambasadora Srbije Nebojšu Rodića: Pozitivan signal za jačanje bilateralnih odnosa

Komentari

Autor: Tanjug

13/02/2024

-

19:19

Spajić primio novoimenovanog ambasadora Srbije Nebojšu Rodića: Pozitivan signal za jačanje bilateralnih odnosa
Nebojša Rodić i Milojko Spajić - Copyright FOTO TANJUG/ VLADA CRNE GORE

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Crne Gore Milojko Spajić primio je danas  novoimenovanog ambasadora Srbije u Crnoj Gori Nebojšu Rodića, saopšteno je danas iz kabineta crnogorskog premijera.

U saopštenju se navodi da je tokom susreta zaključeno da je imenovanje novog ambasadora Srbije, nakon 40 meseci, pozitivan signal za dalje jačanje bilateralnih odnosa i izraz spremnosti obe strane da daju doprinos unapređenju regionalne situacije u kontekstu ostvarenja zajedničkih interesa.

"Zemlje regiona moraju blisko da sarađuju na političkom i ekonomskom planu kako bi ostvarile punu integraciju u Evropsku uniju, jer je to interes i naših građana i naših privreda", rekao je premijer Spajić i dodao da Crna Gora smatra da su regionalna saradnja i evropske integracije vrhunski prioriteti spoljnopolitičke agende Crne Gore, koja u skladu s tim nastoji da doprinese stabilnosti i evropskoj perspektivi celog Zapadnog Balkana.

Crnogorski premijer je ambasadoru Rodiću čestitao imenovanje i istakao da očekuje da tokom ambasadorskog mandata pruži svoj pun doprinos jačanju prijateljstva Crne Gore i Srbije na temeljima suverenosti i nezavisnosti.

FOTO TANJUG/ VLADA CRNE GORE

 

U saopštenju se kaže da je ambasador Rodić izrazio zadovoljstvo zbog dolaska u Crnu Goru i istakao da je istorijsku konstantu, da su Crna Gora i Srbija susedne zemlje, "potrebno osnažiti boljom saradnjom u svim oblastima od obostranog interesa".

Novoimenovani ambasador Srbije je informisao crnogorskog premijera o aktuelnim prilikama u Republici Srbiji u kontekstu formiranja nove Vlade i poručio da bi se tokom godine mogla organizovatri "poseta Crnoj Gori na najvišem nivou".

"Nismo imali posetu Crnoj Gori još od 2013. godine. Taj pristup bi trebalo promeniti. Očekujemo da će to dati podsticaj našim daljim odnosima", rekao je Rodić.

Kako se navodi u saopštenju kabineta premijera Spajića, sagovornici su razmenili mišljenje o mogućnostima za jačanje saradnje u oblastima infrastrukture, turizma, privrede i saobraćaja.

Istaknuto je da je organzacija manifestacije EXPO 2027 u Beogradu biti značajna prilika za Crnu Goru, ali i za sve susedne zemlje.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija