Politika

Auto se zakucao u odeljenje hitne pomoći: Jedna osoba poginula u udesu u Teksasu

Komentari

Autor: Tanjug

14/02/2024

-

11:11

Auto se zakucao u odeljenje hitne pomoći: Jedna osoba poginula u udesu u Teksasu
Auto se zakucao u odeljenje hitne pomoći: Jedna osoba poginula u udesu u Teksasu - Copyright Tanjug AP/Jay Janner/Austin American-Statesman via AP

veličina teksta

Aa Aa

Vlasti u Teksasu saopštile su da je jedna osoba poginula, a da je povređeno pet osoba, uključujući jedno dete sa povredama opasnim po život, nakon što je automobil uleteo u odeljenje hitne pomoći u bolnici u Ostinu.

Vozilo je udarilo u predvorje hitne pomoći u medicinskom centru Sent Dejvid u severnom Ostinu nešto posle 17.30 po lokalnom vremenu u utorak, rekli su vatrogasni zvaničnici, prenosi AP. 

Vozač je izvučen iz automobila i reanimiran je, ali je preminuo u hitnoj pomoći, dodale su vlasti.

Jedna povređena osoba je zbrinuta u toj bolnici, dok su dve odrasle osobe i dvoje dece prebačeni u druge bolnice.

Od onih koji su prevezeni, jedno dete je zadobilo povrede opasne po život, jedna odrasla osoba je imala "ozbiljne povrede, potencijalno opasne po život", dok su druge dve zadobile lakše povrede, rekla je Krista Stedman iz Službe hitne medicinske pomoći okruga Ostin-Trevis.

Osam pacijenata koji su već bili na lečenju u Sent Dejvidu takođe su premešteni u druge institucije, a uprkos tome što zgrada nije ozbiljno oštećena u incidentu, centar trenutno ne prima nove pacijente.

Za sada se ne zna uzrok nesreće, ali policijska uprava u Ostinu je saopštila da ne smatra da je bilo namerno.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija